Patlıcanlı Salamura Turşusu Tarifi'nin Malzemeleri
- 1 kg küçük boy patlıcan
- 1 kg domates
- Yarım demet maydanoz
- 4 adet sivri biber
- Yarım baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Patlıcanları haşlamak için içme suyu
Patlıcanlı Salamura Turşusu Tarifi'nin Yapılışı
Patlıcanlar şekerli suda 10 dakika haşlanır.
Ayrı bir kapta domates, biber ve maydanoz iri küp olarak doğranır. İçine ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip 15 dakika bekleyin. ( sebzelerin şutunun çıkması için bekletmek gerekiyor )
İçine domatesli harcı doldurup bağlayıp steril kavanoza yerleştirin.
Süzülen domatesli harcın suyunu patlıcanların üstüne dökün.
Kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatın ve serin yerde 1 ay bekletin.
Biraz püf noktası vereyim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.)
Patlıcanları mutlaka bağlayın yoksa iç harcı suyuna karışabilir. Ayrıca patlıcanları şekerli suda haşlamamızın sebebi renklerinin kararmaması ve acı tadının çıkması içindir.
Afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.