Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mart 2016, 09:47   #1
Çevrimiçi
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deniz Levreği Zencefilli




1 Kişilik
Malzemeler
160 gram deniz levreği
2 adet patates
1 çay bardağı süt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
3 adet bebek havuç
3 adet bebek patlıcan
3 adet bebek kabak
10 gram zencefil

Sos için
3 çorba kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı zencefil turşusu
1 çay kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tarifi
Levreğin filetosunu çıkarıp ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ayçiçek yağı'nı bir tavada ısıtıp levreğin her iki yüzünü hafifçe pişirin. Levreği fırın tepsisine koyup, üzerine çok ince doğranmış zencefilleri serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 6-7 dakika kadar pişirin. Püre için patatesleri haşlayın, kabuğunu soyup ezin. Sütü ekleyerek püre haline getirin. Portakal suyunu ayrı bir kapta toz şeker ve zencefil turşusunu ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Tereyağ'ı sosa ekleyin. Bebek sebzeleri hazırladığınız sosta beklettikten sonra ızgarada pişirin. Levreği patates püresi ve ızgara sebzelerle birlikte servis yapın.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet