Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mart 2016, 09:49   #1
Çevrimdışı
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsli Fener Balığı Çorbası




4 kişilik

Malzeme:
1 kg Fener Balığı
4 su bardağı su
1 adet havuç
2 adet soğan
1 su bardağı tatlı kırmızı biber
1 adet patates
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı muskat
tuz,karabiber
1 çorba kaşığı frenk soğanı
1 çorba kaşığı taze kişniş


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tarifi
Fener balığının kafasını ve kılçığını ayırıp kuşbaşı doğrayın. Izgarada kömür ateşi kor olup sönmeye yüz tutarken üzerine taze köknar ya da benzeri bir dal koyun. Balık kafası, kılçık ve balığın etlerini 20 dakika kadar kurutmadan isleyin. Balık başı ve kılçık, havuç, 1 adet dörde bölünmüş soğan ve suyu kaynatarak balık suyu elde edin. Balık suyunu dinlenmeye bırakın. Ayrı bir tavada 1 adet ince doğranmış soğan ve kırmızıbiberi sıvıyağda soteleyin. Üzerine küp şeklinde doğranmış patates, süt ve balık suyu ekleyerek bir taşım kaynatın. Çorbayı kısık ateşte 15 dakika pişirin. İçine tereyağ ve kremayı yedirip kuşbaşı balığı ekleyin. Sarımsak, tuz, baharat ve incecik doğranmış acı biberi ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirin. Üzerini taze kişniş, frenk soğanı ve chili biberi ile süsleyip servis yapın.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat