Şişte Kılıç Izgara
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: yarım kg. kılıç balığı
5-6 adet sert domates
1 orta boy soğan
7 büyük çorbakaşığı limonsuyu
5-6 defne yaprağı
1 büyük çorbakaşığı zeytinyağı
5-6 adet yesilbiber
tuz, karabiber
[coverattach=1] Hazırlanışı:
1) Derileri çıkarılmış balıkları kuşbaşından daha büyük parçalara ayrınız . Ya da balıkçıdan şiş olarak alınız.
2) Balıkları tuzlayıp, biberleyiniz.
3) Balıkların üzerine zeytinyağını, limon suyunu, sıkabildiğiniz kadar soğan suyunu, 5-6 defne yaprağını koyup, hepsini iyice karıştırınız.
4) Bu durumda 7-8 saat bekletiniz.
5) Sonra yağlanmış şişlere balık, aralarına yesilbiber, domates, soğan dilimleri koyarak diziniz.
6) Fırının ızgara kısmında şişle beraber balıkları 10-15 dakika pişiriniz.
7) Pişen balıkları ve diğer malzemeleri servis tabağına çıkarıp üzerlerine zeytinyağı, limon karışımı döküp, servis yapınız.
Not: Büyük, dolgun etli balıklardan da şiş aynı şekilde yapılır.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ} |