Patlıcanlı poğaça
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler 200 gr beyaz veya labne krem peynir
125 gr margarin veya terayağı
200 gr un Poğaçanın Üstü İçin 1-2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu Poğaçanın İçi İçin 150 gr közlenmiş patlıcan
50 ml krema
1 tatlı kaşığı un
1 tutam tuz
1 tutam karabiber Hazırlanışı Krem peynir ve yağı birlikte ezin, üzerine elenmiş unu ilave edin, yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru toz yapın, alüminyum folyoya sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamur hazır olunca unlu tezgahta merdane ile açın, yuvarlak kurabiye keseceği veya bardak ağzı ile kesin. Kesilmiş hamurlara yumurta sarısı sürün. Ortalarına krema, un, tuz, biber ve ezilmiş közlenmiş patlıcan ile hazırlanan poğaça içi koyun. Üzerlerine hamur kapatın, çevreleri çatalla bastırın böylece poğaçaların pişerken açılmasını önlersiniz. Poğaçalara yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
__________________ Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|