Pirinç Unu Tatlısı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler Üç buçuk su bardağı pirinç unu
5 çorba kaşığı tozşeker, 2 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım paket kavrulmuş fasulye tozu (ezmesi),
2 çay kaşığı tuz Pirinç Unu Tatlısı Yapılışı PİRİNÇ unu, 4 çorba kaşığı tozşeker, tuzu harmanlayın. Su ekleyip iyice karıştırın. Sıvıyağ yardımıyla elinizde yuvarlak şekil verin. Alüminyum folyoya sarıp, önceden ısıtılmış 375 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, üzerinde oluşan pirinç unu kalıntılarını bıçak yardımıyla temizleyin. Kesme tahtasının üzerine alıp, küçük parçalar halinde kesin. Fasulye toznunu kalan 1 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Pirinç unu tatlılarını bu karışıma bulayın. Ilık servis yapın.
__________________ Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|