Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mayıs 2016, 00:19   #38
Adem Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tanrı tatile çıkmış olmalı!

Birincisi, konu da tezat var. Başlıkta; Tanrı.. Konu içerisinde ALLAH deniliyor.. Burası ne kadar savrulmuş bir konu olduğunu ortaya koyan ince çizgi..

Kimse kusura bakmasın burada yaratıcı ve evrenin hâkimi olan Hz. Allah'a yafta gibi hitap edilen "izine çıkmış" kabul edilemez.. Bu konunun daha fazla yoruma açık olması da, gerek forumda bulunan kullanıcılarımızın %98'inin Müslüman olduğuna inandığımdan ötürü insanların hassas olan duygularına ve yüce varlığa atfen sorgulayıcı ve can sıkıntısından olsa gerek ithamvari eleştirilerle açıldığından kilitliyorum.

Şahsen ben sadece iftarımı açtığımda göbeğimi kaşıyarak çok şükür Allah'ım sana demiyorum. Nefes alıp verdikçe şükrediyorum. Kimisi de başına bir musibet isnat olduğunda Yüce Allah'ımızı zikrediyor.. Bu kişiye göre değişen bir kavramdır. Kıt kanaat geçinen onca insan var iken, nasıl başka insanları düşünebilsinler, insanlar artık evime ekmek götüreyim, çocuğuma mama götüreyim güdüsünde günü bitirme derdindeler ve yoksulluktan çıkma telaşına düşmüş durumdalar.

Ama şuna da emin olunsun ki, en çokta bahse konu olan bu karnını doyuramayan insanlar belki de bu kadar isyan etmeyip şükrediyordur, sınıflandırıp insan kitlesini daha doğrusu ötekileştirmişim gibi olmaması adına, konu içerisinde baz alınan insan sınıfı diyeyim..

Kalkıp zenginler, fakirlerin halinden anlamaz başlığında bir konu açılır anlarım, ama kimisine göre tanrı bizlere göre ALLAH olan yüce Rabbimize dayatılan, fikirlerle boy gösterilmesi tasvip edilemez.. Bu bir sınavdır, herkesin iyisiyle kötüsüyle bir sınavı vardır.. Kimsenin hidayetine vesile olmak için bunları yazmıyorum yanlış anlaşılmasın..

"Tanrı'nın despot bir hoca kıvamındaki egolarını şükrederek tatmin eden bizler" Peki neden? tüm evren tüm kainat insana tahsis edildiğinden dolayı mı? Bu nimetlere şükretmek Rabbimizin egosunu mu okşuyor? Akıl kârı bir düşünce mi bu? Hangi ego? Açıklayayım; farklı inanışlarla ilintili bir bakış açısından ötürü bunun niteliğini düşünmeden direk anlık olarak klavyeye savrulan bir görüştür bu.

Daha derinlemesine nitelikli şekilde yorum yapmak istemiyorum, bölüm "Düşünen Beyinler" olabilir ama, böyle düşünen beyinler olmasın.. Bunu dizginleyemeyiz ama, müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi olmasın en azından.

Allah herkesin imanını en kuvvetlisinden eylesin...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan