Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Temmuz 2016, 23:51   #3
Julide
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Breakfast at Tiffany's

"ÇALINMIŞ HAYAL GÜCÜ"

anlatmak istediğim şey aslında sistemin öncelikle "sinema" aracılığıyla, daha sonra diğer tüketim nesneleriyle bizden çaldığı hayal gücü ve bizleri koşullandırması üzerine... bana sorarsanız çoğu zaman başkaları bizim yerimize "hayal kurup" bulunan imgeleri bize enjekte ediyorlar...
küçücükken başlıyor bu iş, 5-6 yaşlarında hangi çocuğa bir "ev" resmi yapmasını söyleseniz, tamamı aynı evi çiziyor, iki pencere, bir kapı, önündeki yol, ağaçlar ve çiçekler... oysa hiç biri o evi gerçek hayatta görmedi, normalde yüksek apartmanlar çizmeleri gerekir... ya hepsi aynı imgeyi hayal ediyor ya da hepsine aynı şey öğretiliyor... Romantizm deyince "mum ışığı" yani ne kadar çok mum o kadar çok romantizm... aydınlıkta romantik olunamaz mı? bu da bana "başka" birisinin hayali gibi geliyor... Sinemada mısır patlağı yenir..doğumgününde pasta, sevgililer gününde çiçek... fotografçılıkta çocuk solda yaşlı adam sağda durur... fetiş deyince akla "deri kıyafet" gelir... tatil deyince deniz, bronzlaşma...gökyüzündeki yıldızlar 5 köşelidir... ay, hep hilal şeklindedir... pandalar sevimli, tilkiler kurnaz, karınca çalışkandır.... karınca belki de oburdur... yemek dışında topluma faydasını görmedim...açlıktan ölen ağustos böceği gerçekten var mıdır? yoksa hepsi dilenci midir? karıncanın kapısına gidip, ağlar mı bunlar? ormanda pop kültürü yok mudur, süperstar olamazlar mı bir türlü? aslında siz hayal kurmayın biz yaptık sizin yerinize gibi bir şey bu ve eskiden bu daha masumken giderek tüketim pazarını canlandırmaya yönelik bir hal almaya başladı... işin tüketim yönü bir yana, insan bazen yapılmamış ya da daha önce düşünülmemiş bir şeyler yapmak istiyor ve sonra "aa tıpkı ... daki gibi" diye başlayan cümleler duyuyor ya da düşünüyor... can sıkıcı...

"Bunu anlamıyorum. Eğer seni daha önce hiç görmediysem ve gördüğümü sanmıyorum ve sanırım bu halüsinasyon içersinde olmaman gerekiyor, çünkü yaşadığım deneyimlere göre halüsinasyonların geldiği beyin, gerçek dünyada yaşanan deneyimlerden içine girmeyen bir şeyle başlamak için, orada olmayan bir şeyi uyduramaz. Hayal gücü,yeni olan herhangi bir şey yaratamaz değil mi? Sadece, dünyadan aldığı parçaları yeniden işler ve hayal içinde yeniden bir araya getirir. Bu söylediklerim bir şey ifade ediyor mu? "

bunu "angels in america"dan arakladım hayal gücümüzün, şablonları bir kenara bırakırsak, yeni bir şey yaratma olasılığı da buna göre az gibi o zaman yaratıcı olarak tanımladıklarımız aslında, genel olarak bilinen parçaların bir araya gelmesiyle oluşan şablonlardan farklı olarak, farklı parçaları birleştiriyorlar ve her yaratılan da sık kullanıma girdiğinde birer şablon olmaya aday gibi gözüküyor ...

bunun sonucunda benden bir çıkarım bekliyorsanız daha çok beklersiniz...

Dip dip dip not... bu yazı saçı maşalı, aynı renge boyalı, düz çizilmiş kaşlı... aynı vücüt ölçüleri ve aynı giyim stili ve hatta aynı küçük hokka burunlara sahip kadınlara... aynı gece kluplerine gidip, arabasının direksiyonunu dahi aynı sekilde tutan... aynı cep telefonlarına sahip... sürekli aynı alışverismerkezlerine giden ve bu merkezlere avm diyen aynı insanlara itaf olunmuştur.... SIKILDIM SİZLERDEN...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan