Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2016, 15:58   #1
Çevrimdışı
Ebru
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hazır Satılan Suni Toprak Nasıl İyileştirilir?




Hazır Satılan Suni Toprak Nasıl İyileştirilir?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bitkilerin sağlıklı gelişebilmesi ve hastalıklara yakalanmaması için toprak seçimi önemlidir. Çiçekçilerde, marketlerde hazır halde satılan topraklar kullanılmadan önce iyileştirilmelidir.

Topraklar kumlu, killi ve humuslu olmak üzere üç ana gruba ayrılır. Toprak, bitkinin ihtiyacına göre belirlenmelidir.

Kumlu toprak: Kumlu toprakların en büyük özelliği suyu çabuk emmeleridir. Bahçenizde kumlu toprak varsa, suyu çok seven bitkiler dikebilirsiniz. Kumlu toprağın tek dez avantajı organik maddelerce fakir olmasıdır.

Killi toprak: Suyu çok yavaş emer. Bu nedenle ıslak toprak içinde kalan kökler çabuk çürür.

Humuslu toprak: Bitkiler için en elverişli toprak çeşidi, humuslu topraktır. Humuslu toprak, organik maddece oldukça zengindir. Suyu iyi tutar. Toprak olarak gevşektir. Suyu bünyesinde toplar ve bitkilerin sudan daha fazla yararlanmasını sağlar. Bu topraklarda yetişen bitkilerin kökleri hızlı ve kolayca yayılır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Saksı Çiçeklerinin Toprağı Nasıl Olmalıdır?

Saksı toprağının gözenekli ve su emme kapasitesi yüksek olması gerekir. Bu sebeple, saksının tabanına kumdan bir tabaka yapmanız gerekir. Kum tabakası sayesinde, toprak iyi drene olur ve nem oranını dengede tutabilir.
Afrika menekşesi, açelya, orkide, eğrelti otu ve begonya gibi bitkiler için seçilen toprak, çok gözenekli olmalıdır. Atatürk çiçeği, kamelya ve ortancalar ise, normal gözenekli toprakta daha sağlıklı yetişir.
Sarmaşık, ebegümeci ve sardunya gibi bitkiler, daha sıkı toprağa ihtiyaç duyar.
Ev içinde bakılan saksı bitkileri, beş ile altı buçuk oranında pH değerine sahip toprak ister. Eski bitkilerden ve gübreden oluşturulmuş kompost da bu bitkiler için faydalıdır.
Eğreltiotu ve orkide gibi hassas bitkiler, fidanlıktan satın alındığında içinde bulunduğu saksı ve topraktan hemen çıkarılarak ihtiyaç duyduğu özel toprağına alınmalıdır.
Zakkum ve kuşkonmaz, kil bazlı toprakta yetişir
.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bahçe Toprağı Nasıl İyileştirilir?

Bahçe toprağının üstüne çok fazla basılmamalıdır. Özellikle ıslakken, toprağı işlemeyin. Bu, toprağın başarısını düşürür.
Gerekirse, toprağın pH değerini yükseltmelisiniz. Zemin kireç taşı, asidik bahçe toprağının pH değerini yükseltmek için en iyi kaynaktır. Toprakta çözünmesi için, özellikle sonbaharda toprağa kireç taşı ekleyin.
Bahçe toprağının kalitesini arttırmak için, yeterince organik madde eklemelisiniz. Ölü yapraklar, çimler ve diğer bahçe atıkları, organik madde için güzel malzemelerdir.
Hazır Satılan Topraklar Nasıl İyileştirilir?

Poşetlerde hazır satılan toprağı bitkinizi dikmeden birkaç ay önce alın. Birkaç farklı markanın toprağından almanız önerilir. Hepsini karıştırın. Toprak kovasında üç ay kadar bekletin. Nemi azaldıkça sulayın ve ara sıra alt üst ederek karıştırın. Bekleteceğiniz yer güneş almalı ve havadar olmalıdır. Toprağı bu şekilde en az 3 ay bekletin. 6 ay bekletmeniz önerilir, fakat 3 ay da yeterli olur. Bu sürenin sonunda toprağınız ekime hazır olacak.

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet