TÜRK USULU FRİTTATA
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
6 adet yumurta
Yarım su bardağı bezelye
Yarım su bardağı mısır
1 adet kabak
1 adet havuç
Yarım brokoli
1 adet kırmızı acı biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 adet soğan
6 dilim pastırma
6 dilim salam
5 dal taze nane
5 dal taze kekik
3 dal taze fesleğen
Parmesan
Mozerella
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
NASIL YAPILIR ?
Yumurtaları bir kaba kırın ve çatalla çırpın. İçine tüm baharatları koyun. Fırına girebilen cinste tavaya tereyağı koyun. Daha sonra ince ince kıyılmış sebzeleri tavaya ekleyip soteleyin.Sebzeler bir süre sotelendikten sonra, diğer bir tavada bir süre yumurta karışımınızı pişirin ve üstüne sote sebzelerinizi dökün ve iyice karışmalarını sağlayın. Tam bu aşamada, dilimlediğiniz domates, pastırma ve salamı pizza yapar gibi üzerine dizin. Fırını 185 dereceye ayarlayın ve 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, üstüne bolca parmesan ve mozerella peyniri rendeleyin. Peynir eriyene kadar, fırına geri koyun. Daha sonra fırından çıkardığımız frittatanın üzerine taze baharatları ekleyip servis yapın.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ} |