Cevap: CHP' den Açıklama
Ben ortada aktif bir küresel güç savaşı görmüyorum. Küresel güçlerle savaşmak yerine küresel güçlere yamanma derdindeyiz. Son 30 yıldır ülke dış politikasında değişen bir şey olmadı sadece Büyük Abi'nin bize biçtiği rol değişti. Türkiye'ye Ortadoğu abiliği payesi verdiler ancak o da çok uzun sürmedi. 1 parça toprağımızı gerisin geri kaçırdık. Hem de bir grup öfkeli genç yüzünden neyse işi buraya çekip durmak istemiyorum çünkü iş bu noktaya varınca maalesef ölü taklidi yapıyoruz.
100 sene sonra darbe CHP'ye yapıldı derler mi bilmiyorum ancak bildiğim bir şey var o da şu, mevcut güç odağına yakın tarihçiler cumhuriyetin Osmanlıya bir darbe olduğunu savunuyor. Buradan hareketle olasılıklar üzerine değil kesinlikler üzerine konuşalım. Cumhuriyeti yerin dibine sokup Osmanlıya karşı yapılmış bir darbe olarak gören bir zihniyetle karşı karşıyayız hatta aynı zihniyetin "üstad"ları Yunan işgalini bile cumhuriyetten yeğ tuttu. Bu noktada alakalı da daha fazla yorum yapmaya gerek yok çünkü bu fikirlerin savunulacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum.
Konumuz CHP'lilerin cenazesine sahip çıkıp çıkmayacağı değil bence ki CHP bu zamana kadar hiçbir teröristin cenazesine sahip çıkmamıştır. Sezgin Tanrıkulu gibi mimlenmiş ajanların konuşmaları ve davranışları CHP'ye mâl edilemez. Konumuz şu olmalı, mevcut iktidar partisinin yıllar yılı teröristlerle koyun koyuna olması. Yıllarca bugünün teröristleri devletin en üst kademelerine yerleştirildi bence bunu konuşmalıyız. Canlı bombaları davullarla zurnalarla yurda soktuk bence konumuzun birinci başlığı bu olmalıydı. Suriye'de savaşan cihatçı, terörist kim varsa yurda soktuk bundan da bahsedelim bence.
Bu noktada olaylara realist yaklaşmakta fayda var. Siyaset en çok duyguların ekmeğini yer o yüzden 14 yıldır başımızda bu iktidar var. Bugün ülkede bombalar patlarken hala 1930'da camileri ahır yaptılar, İÖ 500 yılında imam hatipleri kapattılar falan diye konuşuyorsak ortada ciddi bir algı çalışması var. Konuşmamız gereken neden bu canların yitip gitmesiyken algı öyle bir tersine döndü ki suçlu yine Kemalizm ve CHP oldu.
Klasik bir yanlışa düşüyoruz. A haber ve diğer Ak-it tayfa bu algı oyunlarında son derece başarılı oldular. AKP karşısında kim duruyorsa hepsini CHP çatısı altında topladılar. Birleşik Haziran Hareketi Kartalda bir miting düzenledi birkaç hafta önce ve mitinge HDP il/ilçe örgütleri katıldı, CHP İstanbul örgütü de katıldı ve daha bir çok örgüt katıldı. Yanlış hatırlamıyorsam miting'in ana sloganı "Boyun eğmeyeceğiz" di. Ancak Hilal Kaplan gibi kalemini üç kuruşa satanlar photoshopla, yalanla dolanla mitingi CHP'nin gerçekleştirdiğini iddia ettiler ve CHP - PKK el ele diye manşet attılar ve bu insanlar sağda solda "ahlak, adalet ve ÖRNEK MÜSLÜMANLIK" dersi veriyor. İşte CHP bu şarlatanlara karşı. Sen bu insanlar islamı temsil ediyor diyorsan eyvallah ancak bana göre bu kalemi satılmışların cehennemin en alt katmanında yeri hazır.
Özetle, CHP islam düşmanı değil, ikiyüzlü siyasal islam düşmanı tıpkı 100 sene evvelki Atatürk gibi. |