Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Aralık 2016, 14:14   #1
Çevrimdışı
Sanem
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pratik midye boreği tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
3 adet yufka
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Sosu icin:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sut
2 yemek kaşığı tereyağı
Uzeri icin:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Su ve sutu karıştırıp kucuk bir soslukta ısıtın. Isınan sute tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın.
Sos soğurken peyniri rendeleyip kıydığınız maydanozlarla karıştırın.
Yufkayı 4 eşit parcaya bolun. Ucgen parcayı mutfak tezgahına serin ve fırca yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde surun.
Fotoğraftaki gibi ucundan ve sonundan tutarak ortada birleşinceye kadar buzun.
Kenarda kalan geniş parcaları kendinize doğru getirerek ortada birleştirin.
Uc kısıma 2 tatlı kaşığı kadar peynirli harctan koyarak kapatın ve yufkayı fotoğraftaki gibi sarın.
Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların uzerine kalan sosu gezdirin.
Yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp fırca yardımıyla surun. İsteğe gore corek otu serpin.
180 derece onceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Lezzeti ve sunumuyla kalbinizi calan midye boreği tarifi...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet