Espressolu kek tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
1 yemek kaşığı hazır kahve (15 ml)
1 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı (40 gr)
2 yemek kaşığı esmer şeker (40 gr)
1 yumurta,
1 kahve fincanı un (50 gr)
½ cay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı krema (15 ml),
4 top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma Hazırlanışı
Kahveyi kaynar suda eritin ve soğumaya bırakın.
Karıştırma kabına, tereyağı ve şekeri koyup karıştırın.
Yumurta ve kabartma tozunu ekleyin.
Yavaş yavaş unu ilave edin ve metal bir kaşıkla karıştırın.
Krema ve erimiş kahveyi de ekleyip iyice karışmasını sağlayın.
4 adet kalın espresso fincanını veya fırın kabını yağlayın.
Hazırladığınız karışımı paylaştırın.
Derince bir fırın tepsisine fincanları dizin. 1/3’u suda kalacak şekilde sıcak su doldurun.
Onceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dakika pişirin.
İcine soktuğunuz kurdan kuru cıkıyorsa keklerinizin piştiğini anlayabilirsiniz.
Kurdan ıslak cıkıyorsa ve ustleri fazla kızardıysa fincanları folyo ile ortup pişirmeye devam edin.
Kekleri fırından cıkardıktan sonra 2-3 dakika soğumaya alın.
Uzerlerine birer top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma koyun.
İsteğinize bağlı olarak cikolatalı sos ile susleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
(Mutfak Sırları)
Ansızın gelen misafirlerinize hazırlıksız yakalanmayın. En leziz ve en pratik ikramlardan bir tanesi Espressolu kek... |