Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ocak 2017, 19:00   #1
Çevrimiçi
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Portakallı Kedidili






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

Muhalebi İçin :
• 1 litre süt
• 1 su bardağı tozşeker
• 3 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 1 portakal suyu
• Ayrıca kedidili bisküvi ve bunları ıslatmak için süt
• 1 poşet kremşanti

Portakal Sosu:
• 2 portakal suyu
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 6 yemek kaşığı tozşeker
• 1,5su bardağı su

Yapılışı:

Tenceremize tüm muhallebi malzemesini alıp karıştıra karıştıra pişiriyoruz.Kaynayıp katılaşınca altını kapatıyoruz. İyice ılınan muhallebimize toz şantiyi ekleyip mikserle 3-4 dak çırpıyoruz. Kare borcamımızı, büyük bir kâseye aldığımız sütü ve kedidili bisküvilerimizi yanımıza alıyoruz. Ilk sıra için kedi dillerini süte batırıp çıkartıyoruz ve borcamımızın tabanına diziyoruz. İlk sırayı dizdikten sonra muhallebimizin yarısını yayıyoruz. Ikinci sıra bisküvileride aynı şekilde sütle ıslatıp boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz. Kalan muhallebiyi üzerine yayıp düzeltiyoruz. Tüm malzemeyi küçük tencerede ocağa alıyoruz ve kaynayınca 2 yemek kaşığı nişastayı çok az bir suyla açıp kaynayan sos suyumuza aktarıp hızlıca karıştırarak topaklanmadan kıvam almasını sağlıyoruz. Ilıyan sosumuzu tatlımızın üzerine yayıyoruz.Bir gece veya 4-5 saat dolapta dinlendiriyoruz.





aLinti..



__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet