[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar deniz, göl, okyanus ve akarsu gibi sularda yaşayan soğukkanlılardır. Dünya genelinde bolca tüketilen balık farklı kültürlerde farklı şekillerde tüketilmektedir. Bu kışta balıkta bulunan yağ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leriyle şifa dolacaksınız. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Düşük oranda yağ ve kalori içerirken yüksek oranda protein bulunduran
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı beslenmek isteyen herkesin masasında bulunmalıdır. Özellikle poli doymamış yağ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerinden olan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağ asitleri bakımından zengindir. Omega 3 yağ asidinin önemli olmasının sebeplerinden biri, insan vücudunun bu yağ asitlerini üretememesidir. Haftada en az bir ya da iki defa balık tüketmek sağlığa oldukça faydalıdır. Aynı zamanda balıkta, A
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i, D vitamini, E vitamini ve iyot bol miktarda bulunmaktadır. Bu vitamin ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler göz, sinir ve beyin sağlığı için çok önemlidir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i önleme
Balıkların hepsi oldukça faydalıdır ancak kalp sağlığı için önemli olan omega 3 yağ asitleri, en çok somon, tonbalığı, sardalya, ringa, alabalık, barbun, kefal, morina ve uskumruda bulunmaktadır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sağlığı
Ton balığı, sardalya balığı gibi konserve balıklar ve yumuşak kılçıklarıyla beraber tüketilebilecek derecede olan küçük balıklar, süt ürünlerinden daha fazla kalsiyum bulundurmaktadırlar.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seviyesi
Balıkta bol miktarda bulunan omega 3 yağ asitleri, damar genişletme ve agregasyon önleyici etkileri açısından oldukça önemlidir. Bu özelliğiyle kolesterol seviyesini korur ve kalp-damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Balıkta bulunan omega 3 yağ asitleri beyindeki iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olur. Bunun yanı sıra beynin ve sinir hücrelerinin gelişmesini sağlar; böylece bunama ve Alzheimer riskini azaltır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları
Serotonin, mutluluk hormonu olarak bilinmektedir ve huzurlu bir yaşam önemli bir sinir iletkenidir. Balık tüketiminin fazla olduğu ülkelerde depresyon oranının düşük olduğu gözlemlenmiştir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kontrolü
Kilo kontrolünde bulunmak isteyen insanlarbalık tüketimini arttırmalıdır. Omega 3 yağ asitlerinin fazlalığı, balığın çok yağlı olduğu anlamına gelmez ve balık tüketimi kilo aldırmaz.