Merhaba 🍁🍂
Telefonların Istanbul’u sağanak yağışlı gösterdiği ama gerçekte tüm gün hava da güneşin asılı kaldığı hoş bir günün akşamından yazıyorum size. Bugün hepinizi neşeli ve keyfli hayal ediyorum her nedense. Sanki herkes sevdiğine kavuşmuş, dışına kapanık olanlar gönül pencerelerine konan kuşlara yem atmış, itiraf edemeyeler sevdiklerine seni seviyorum diye haykırmış, bugün kimse serçe parmağını sehpanın kenarına vurmamış, eyelinerlar tek seferde eşit yapılmış, kimse trafiğe takılmamış, beklenen otobüsler minübüsler tam saatinde durakta bulunmuş gibi. Adeta herkes neyi hayal ediyorsa tüm hayalleri bugün gerçekleşmiş sanki, o denli toz pembe bakıyorum sizlere karşı.
Hoş belki istedikleriniz gerçekleşmiş olmasa da okurken hayal edip keyflenirsiniz diye aklıma gelen her şeyi detaylandırmak istedim. Hepimiz birazcıkta olsa mutluluk hissettiysek gelelim günün kitabına.
Dan Brown / Başlangıç
Öncelikle Brown kitaplarını hiç okumamış ve bu ona dair okuyacağı ilk kitap olanlara söylüyorum. Elinize kalem kağıt alıp ufak ufak notlar alabileceğiniz ve içerisinde; bilim,sanat,tarih,din,felsefe,mimari dallarında ciddi araştırmalarla derlenmiş bilgilerle entellektüel bir kokteyl yapılmış. Eğer bu alanlara uzaksanız kendinize araştırma sahası oluşturmuş olursunuz. Macera kitaplarını da seviyorsanız okurken neden daha önce okumamışım diyebilirsiniz. Dediğim gibi Brown’un okuyacağınız ilk kitabı bu ise ve daha önceki kitaplarını hiç okumamışsanız alın okuyun sizlere tavsiyemdir.
Benim gibi tüm kitaplarının kurdu olanlara da gelirsek neredeyse kitabın her bölümünü tahmin edeceğiniz için sıkılabilirsiniz. Ben okuduğum için pişman oldum açıkcası.
Not; Kendinizi, bilgi dağarcığınızı ve kültürünüzü daha fazla artıracağınız bir hafta diliyorum.
Not2; iphone kullandığım için hala tapatalk’tan buraya bağlanamıyor ve her güne bir kitap paylaşımı yapamıyorum. Şimdilik bu kadar hoşça kalın.