Hazır Yufka İle Çıtır Çıtır Kruvasan Börek
Yufkadan Yapılan Gevrek Kruvasan Börek
İçindekiler
-4 tane yufka
-1 su bardağı kadar kaliteli sıvı yağ (kaliteli olmazsa tadı bozuyor)
-2 su bardağı kadar su
-Beyaz peynir
-Galeta unu
Adım Adım Tarifi
1.İlk olarak yağ ve su malzemesini karıştırıyoruz.
2.Bir yufka alıp onu iyice açabilirsiniz. (videodan destek alabilirsiniz)
3.Üstüne hazırladığınız yağlı karışımdan sürüp , ikici yufkayı da üstüne güzelce serin.
4.Aynı işlemi tekrar edip 4 yufkamızı da üst üste yerleştiriyoruz.
5.İlk olarak yufkalarımızı dört eşit şekilde kesiyoruz.
6.Her bir parçamızı ise 5 eşit şekilde parçalara kesin.
7.Beyaz peyniri parçaların üstüne eşit şekillerde pay edin.
8.Dağılmayacak şekilde abartıya kaçmadan sıkıca sarın. Diğer parçalara aynı işlemi uygulayın.
9.Börekleri ilk olarak yağlı suya daldırıp, daha sonra ise galeta ununa bulayın ve yağlı kağıt açtığımız tepsimize güzelce düzün.
10.Böreklerimizi 200 derecelik fırında pişirin. Güzel kızarmasına dikkat edin.
11. Afiyet şifa olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ I suffered, I learned, I changed.. |