Çin'de Ölüler Bayramı Kutlanıyor
Çin, sekiz önemli bayramdan biri kabul edilen “Çingmingcie"yi (Ölüler Bayramı)" kutluyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Çin'in geleneksel Ay takvimine göre üçüncü ayın 14'ünde kutlanan bayramda, Çinliler, yakınlarının ve dostlarının mezarlarını ziyaret ederek mezar taşlarını rengarenk çiçeklerle süslüyor, mezar taşlarını temizleyip üzerindeki yazıları yeniden boyuyor, mezarlara çiçek bırakıyor ve atalarının ruhlarına saygılarını sunuyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ölüler bayramı nedeniyle dün başlayan ve yarına kadar devam edecek resmi tatil süresince tren istasyonlarında güvenlik önlemleri artırılırken, ülkede kimileri mezar ziyaretleri için memleket yoluna düşüyor kimileri de bulunduğu kentte mezarlıkları ve tapınakları ziyaret ediyor. Diğer yandan halka mezarlıklarda kağıt para ve çeşitli hediyelerin abartılı bir şekilde yakılması durumunda orman yangınları çıkabileceği gerekçesiyle dikkatli davranmaları tavsiye edildi. Yaklaşık 2 bin 500 yıllık tarihe sahip bayramın, Çü Yüen adlı bir şairin sevdiğine kavuşamadığı için kendisini uçurumdan aşağı bırakarak intihar etmesinin ardından kutlanmaya başladığı sanılıyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Çin'de Ölüler Bayramı Çin’de Ölüler Bayramı (Qingming) zamanı geldi. Geceleri kaldırımlarda ufak ateşler yakılıyor, yollarda arabalar git gide seyreliyor. Mezar ziyaretlerinin yapıldığı bayramda buna vakit bulamayanlarsa, belli bir para karşılığında kendi yerlerine aile mezarı ziyareti yapacak hatta ağlayacak insanları görevlendiriyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ölüler Bayramı nedeniyle üç günlük tatili olan Çinlilerin büyük bir kısmı ya memleketlerine gidiyor ya da bayramı şehirlerde geçiriyor. Nisanda kutlanan bayramda, insanlar ailesindeki ölülerin mezarlarına gidiyor, taşları temizliyor, boyuyor, rengarenk çiçeklerle süslüyor. Bu ritüeller, ölülerin ruhuna saygı anlamına geliyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Törenlere katılmaya vakit bulamayan veya bu tatil günlerini daha iyi değerlendirmek isteyen Çinlilerse değişik bir yola başvuruyor. Kendilerinin yerine dini ayinlere katılacak, mezarları ziyaret edecek birilerini parayla tutuyorlar. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Fotoğraflar ve Haber: Anadolu Ajansı (AA)
__________________ Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |