13 Nisan 2018, 13:49
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Türkiye’de internete ehliyet ile mi girilecek?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Türkiye’de internet üzerinden yapılan yayınların RTÜK denetimine girmesi için torba yasa çıkarılmış ve bu yasa meclisten geçip onaylanmıştı. Bu yasaya göre; Netflix, PuhuTV ve BluTV yayınlardaki diziler ve filmler sansürlenecekti. Bugün ise RTÜK üyesinden gelen açıklama; Türkiye’de internete ehliyet ile mi girilecek? sorusunu gündeme getirdi. Türkiye’de internete ehliyet ile mi girilecek? RTÜK üyesi Taha Yücel, Türkiye’de internetin 25. yılı nedeni ile ODTÜ’de düzenlenen etkinlikte; trafikte olduğu gibi internette de ehliyet zorunluluğunun getirilmesini önerdi. Manidar bir günde yapılan bu açıklamada; internete bağlanan insanlarda da en azından bir temel internete bağlanma yeterliliği ve ehliyeti aranmalı ifadeleri yer aldı. Peki, bu açıklama anlama geliyor? İnternete girmek için ehliyet zorunluluğu şimdilik ütopik bir öneri olarak görünüyor. 7’den 70’e herkesin bağlandığı internet için, ehliyet zorunluluğu gelmesi için çok uzun bir süreç gerekiyor. Tahminlere göre; önce aileler kendileri için daha sonra çocukları için düşünceden ibaret olan bu ehliyeti alacak. Daha sonra T.C. kimlik numarası gibi bir çözüm ile internete bağlanılabilecek. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Taha Yücel’in konuyla ilgili açıklamaları;
| Alıntı: |
Detaylı konuşmadık henüz ama bir internet ehliyeti kavramım var. İnternet okuryazarlığı, interaktif eğitimini oluşturmamız lazım. Bundan kastım, basitçe internete bağlanan insanlara, opsiyonel olabilir veya zorunlu olması da düşünülebilir. Nasıl trafiğe çıkarken bir ehliyet aranıyorsa internete bağlanan insanlarda da en azından bir temel internete bağlanma yeterliliği ve ehliyeti aranmalı. İnsanların vaktini almadan basit bir interaktif eğitimle ama anladığını da görerek, 4-5 aşamalı bir interaktif eğitimle sonuçlandırıp sonra isterse Ulaştırma Bakanlığı’mızın, BTK’nın, ilgili kişi veya kurumların imzasıyla bir ehliyetin, onun cihazına yüklendiği ‘internet ehliyetiniz hayırlı olsun, artık internetle ilgili temel bilgilere sahipsiniz’ denilmesi, en azından insanların böylece bilinçlenmesi sağlanabilir. Bu ‘İnternet Ehliyeti’ kavramını da görüşlerinize arz ediyorum.
|
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
~
Çok güzel gözlere, kaşlara sahip olman gerekmez. Yüzüme bakacak kadar, yüzün olsun. ` Kâfi.
# UzmaN ~ |
| |