17 Nisan 2018, 22:58
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Beyti Kebabı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ev usulü Beyti Kebabı tarifi Malzemeler: 400 gr. yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 adet yufka Sosu İçin: 3 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Servis İçin: Yoğurt Hazırlanışı: 1-Kıymayı karıştırma kabın.
2-Soğan ve sarımsağı rendeleyip,baharatlarını ekleyip iyice yoğurun.
3-Yufkayı ortadan ikiye kesin.
4-Yufkanın yarısını düz zemine yayın ve geniş tarafına hazırladığınız kıymalı karışımın yarısını yufkanın geniş kısmına yerleştirin ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.
5-Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın.
6-Diğer yarım yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve bıçakla verevine keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
7-Önceden ısıtılmış 200 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.
8-Sos için sos kabına tereyağı alın ve eritin.Zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alana kadar pişirin.
9-Sos yok olursa 2 çorba kaşığı su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
10-Beytiler kızarınca fırından alıp servis tabağına yerleştirin.
11-Üzerine sos gezdirip yoğurt ile servis yapın. Ben çok beğendim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Afiyet, şifa olsun. |
| |