Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Nisan 2018, 22:58   #1
Çevrimdışı
Efsun
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyti Kebabı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ev usulü Beyti Kebabı tarifi
Malzemeler:
400 gr. yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 adet yufka


Sosu İçin:

3 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Servis İçin: Yoğurt


Hazırlanışı:
1-Kıymayı karıştırma kabın.
2-Soğan ve sarımsağı rendeleyip,baharatlarını ekleyip iyice yoğurun.
3-Yufkayı ortadan ikiye kesin.
4-Yufkanın yarısını düz zemine yayın ve geniş tarafına hazırladığınız kıymalı karışımın yarısını yufkanın geniş kısmına yerleştirin ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.
5-Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın.
6-Diğer yarım yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve bıçakla verevine keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
7-Önceden ısıtılmış 200 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.
8-Sos için sos kabına tereyağı alın ve eritin.Zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alana kadar pişirin.
9-Sos yok olursa 2 çorba kaşığı su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
10-Beytiler kızarınca fırından alıp servis tabağına yerleştirin.
11-Üzerine sos gezdirip yoğurt ile servis yapın.

Ben çok beğendim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Afiyet, şifa olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan