Evde Tantuni
Evde Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
250 gram dana kuş başı
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet biber
Maydanoz
Kekik
Karabiber
Tuz
Sumak
Yarım ekmek
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 parça iç yağ
Evde Tantuni Tarifi Yapılışı
Merhabalar evde tantuni yapmak çok kolay herkes yapabilir hadi buyrun yapımına geçelim .
İlk önce etlerimizi yarım saat düdüklüde haşlayalım.
Haşlanan etleri kesme tahtasında biraz daha ufaltalım.
Minik minik olsun sac tavamıza iç yağ ve sıvı yağ dökelim ve kızdıralım.
Etlerimizi dökelim içine ve 5-10 dakika kavuralım.
Kekik karabiber ve tuzu ilave edip ocağın altını kapatalım.
Soğanı söğüş doğrayalım tuz ovalım.
Sumak ekleyelim. Maydanozları da doğrayalım ve soğanla harmanlayalım.
Domates ve biberi de ufak ufak doğrayalım.
Ekmeği ikiye ayıralım ve etimizden bir miktar koyalım.
Üzerine soğanlı maydanozlu karışımdan koyalım.
Domates ve biberi de ekleyelim.
İsteğe göre üzerine yine tuz ve kekik serpin.
Daha lezzet veriyor işte bu kadar yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ ~ P .İ .R ~ |