Hamurda çipura tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hamurda çipura tarifi malzemeler:
2 su bardağı un
300 gram kaya tuzu
3 adet yumurta
4 çay kaşığı kuru tarhun
4 yemek kaşığı zeytinyağı
8 adet defne yaprağı
4 adet çipura
Üzeri için
3 adet yumurta sarısı
Hamurda çipura tarifi hazırlanışı:
Un, kaya tuzu, yumurtalar, tarhun ve zeytinyağını geniş bir kaseye alarak yoğurun.Hamur kıvam almaya başlayınca üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.Dinlenen hamuru tezgaha alıp bir santimetre inceliğinde açın.Defne yapraklarını balığın iç kısımlarına yerleştirin.Çipuraların tamamını unlu karışımla kaplayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.Pişen balıkları hamurdan çıkarmak için başından kuyruğuna doğru yatay şekilde kesin.Sıcak servis yapın.
__________________ ~ P .İ .R ~ |