Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Mayıs 2018, 21:27   #1
Çevrimdışı
Funda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maklube Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
250 gr. sotelik et
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
3 adet orta boy patates
2 su bardağından biraz fazla sıcak su
3 kaşık tereyağı + 2 kaşık sıvıyağ
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz – karabiber – pulbiber
İstenilen miktarda istenilen salata çeşitleri ve yeşillik

Hazırlanışı:
Pirinci 1 saat önceden ılık suda ıslatın. Tencereye aldığınız etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Etler sert olduysa bir 1 su bardağı sıcak su ileve edip suyunu çektirin.
1 kaşık tereyağını soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pulbiberer ekleyip 5-10 dk. kavurun.

Kavurduğunuz eti 20-25 cm çapında yağlanmış bir tencerenin dibine yerleştirin.
Patatesleri yuvarlak 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesin ve sıvıyağda hafif kızartın.
Kızartmış olduğunuz patateslerin yarısını etlerin üstüne tek sıra halinde dizin.

3 kaşık tereyağında pirinçleri tuzunu ilave ederek kavurun.
Patateslerin üzerine pirinçin yarısı dökün. Kalan patatesleri de tek sıra halinde dizin ve kalan pirinci de ekleyip hafif bastırarak düzeltin.
Üzerine 2,5 bardak sıcak su ilave edin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar dibini yakmamaya dikkat ederek pişirin.
Düz geniş bir tepsi ya da servis tabağına pişen pilavı ters çevirip etrafını arzu ettiğiniz salata çeşitleriyle süsleyip servis edin.

Not: Dilerseniz ara ara yoğurt da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun…

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet