Çin Salatası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç(ben baldo kullandım,basmati uzun pirinçle görüntü daha güzel oluyor)
3-3.5 su bardağı kaynar su
1 su bardağı haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye(dondurucudan kullandım)
1 kase doğranmış kornişon turşu(annemin turşu)
2-3 adet ince doğranmış taze soğan
İnce doğranmış maydanoz
2 su bardağı haşlanmış mısır(mevsiminde hazırlayıp,dondurucuda muh. ediyorum)
Çörekotu
1 limon suyu
Tuz
Yapılışı:
Pirince üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip nişastasının çıkması için 15-20 dakika bekletip, suyunu süzüyoruz.
Pilav tenceresinde biraz sıvı yağ ile önce kavurup,sonra üzerini geçecek kadar yaklaşık 3 su bardağı kaynar su ekleyip pilav gibi pişiriyoruz.
Pişen pirinci kapağını açıp iyice soğutuyoruz (soğumadan malzemeleri eklersek lapalaşır).
Yarım ay şeklinde doğranmış havuç,bezelye,mısır,taze soğan,maydanoz,(dereotu da çok yakışıyor)ve kornişon turşuyla pirinci harmanlıyoruz.Üzerine biraz tu ve limon suyuz ilave ediyoruz (turşu tuzlu olduğu için ölçülü olmada fayda var).
Çörekotuyla süsleyip, sevgiyle sunuyoruz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ ~ P .İ .R ~ |