Kabak Kavurması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
– 3 adet kabak
– 4-5 adet domates
– 3 adet sivri biber
– 2 kaşık tereyağı
– 2 kaşık zeytinyağı
– 5-6 dal dereotu
– Tuz
– Pulbiber
Hazırlanışı:
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alın. Biberleri içine doğrayıp 1-2 dk kavurun.
Daha sonra domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayıp tencereye alın.
Domatesler sulanınca son olarak kabakları da küp küp doğrarayıp, tuz ve biberiyle birlikte tencereye ilave edin.
Sık aralıklarla ve ezmeden karıştırarak kabaklar yumuşayıncaya kadar kavurun. Pişmesine yakın ince doğramış olduğunuz dereotunu da tencereye ilave edin.
Piştikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun…
NOT: Dilerseniz ilk aşamada bir miktar kıyma kavurup, yemeği kıymalı olarak da yapabilirsiniz.
__________________ ~ P .İ .R ~ |