Zeytinyağlı Portakallı Kereviz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
4 kereviz
2 patates
2 havuç
2 portakal
arpacık soğan
bezelye
zeytinyağı
tuz
toz şeker
Üzeri için:
Bezelye ve havuç
Yapılışı:
Kerevizleri 2′ ye ayırın.
Kenarlarını soyduktan sonra ortasını oyarak enginar şekli verin.
Ortasından çıkanları iç harcı için ayırın.
Arpacık soğanları sıvıyağda kavurmaya alın.
Daha sonra üzerine iri doğranmış patates ve havucu ekleyin.
Kerevizin artan kısımlarını da koyun.
Tencerenin altına sebzeleri yaydıktan sonra kereviz çanaklarını da üzerine yerleştirin.
Üzerine tuz, toz şeker ve portakal suyu ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın.
Pişen kerevizleri servis kasesine alın.
Kalan kısımları doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin.
Şanti torbası ile sıkarak üzerine bezelye ve küp küp doğranmış haslanmış havuç serpin.
Servis yapın.
Afiyet Olsun…
__________________ Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|