Pişmaniyeli Tatlı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
Tabanı için:
2 paket rondo ülker
2 paket eti burçak
Yarım paket margarin
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 paket krema sertleştirici
1 limon ( suyu sıkılacak kabuğu rendelenecek)
Üzeri için:
Pişmaniye ve herhangi bir reçel
Yapılışı:
Bisküvileri rondada çekip yarım margarinle karıştırıp borcamın altına elinizle bastırıp taban yapın.
Krem şantiyi sütle hazırlayın ve krema sertleştiriciyi ekleyin.
Yumurta ve şeker bembeyaz olana kadar çırpın limon suyunu ve kabuğunun rendesini ekleyin.
Krem şantiyle karıştırın.
Bu karışımı büsküvilerin üzerine dökün.
Üzerini streç filmle kaplayın.
Buzluğa kaldırın.
Servisten 10 dakika önce buzluktan çıkarıp üzerini pişmaniye ve reçelle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun…
Not: Ölçüler en büyük, kenarları tırtıklı dikdörtgen borcama göredir.
__________________ Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|