Cacıklı Arap Köftesi (Antep)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
200 gr yağsız kıyma
2 adet ortaboy soğan
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı pulbiber
tuz – karabiber
cacık için:
1 demet pazı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
sosu için:
50 gr tereyağ
1 çorba kaşığı pulbiber
Hazırlanışı:
Soğanları soyup incecik kıyıyoruz. Kıyılmış soğan, bulgur, kıyma, un, tuz, karabiber ve pulbiberi
bir kaba alıp karıştırdıktan sonra sıcak suyu yemek kaşığıyla azar azar ilave ederek 10-15 dakika kadar iyice yoğuruyoruz.
__________________ ~ P .İ .R ~ |