Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mayıs 2018, 13:03   #1
Çevrimdışı
Victoria
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabak Flan Zeytinyağın Gözdesi




Kabak flan, daha çok İtalyan yemeği olarak bilinen, standart kabak yemeklerinin çok dışında, yapımı çok kolay olmasına karşın sunumuyla gönülleri fetheden bir yemek.

Kabak tadı çok keskin bir sebze olmamasına rağmen, beraber kullanıldığı ürünlerle tadı daha yoğun hissedilir bir hale gelebiliyor. Kabak, bu tarif içindeki parmesan ve fesleğen ile mükemmel bir uyum sağlayıp, damaklarda şenlik yaratıyor.

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Malzemeler3 adet orta boy
kabak
3 adet
yumurta
4 yemek kaşığı
rendelenmiş parmesan peyniri
1/2 küçük paket
krema
5-6 yaprak
fesleğen
1/2 çay kaşığı
tuz
Püf Noktası
Kabakların kabuklarını soymayın ki yemeğin rengi daha yeşil olsun.

Pişirme Önerisi
Kabakları haşladıktan sonra suyunu iyice süzmeyi ihmal etmeyin.

Nasıl Yapılır?
Kabakları iri parçalara bölüp, yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan kabakların suyunu iyice süzün ve kurulayın.

Kabakları ve bütün diğer malzemeleri rondoya atıp, mümkün olduğunca pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.

Karışımı, yağlanmış tek kişilik fırın kaplarına koyup, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Fırından çıkıp soğuyunca, buzdolabına atın. Birkaç saat dinlensin.

Minik kapları servis tabaklarına ters çevirerek, kabak flanı çıkarın ve sunuma hazırlayın.

Servis Önerisi
Üzerine balzamik sirke damlatıp, parmesan peyniri serperek sunabilirsiniz.

__________________
Fakat `Müzeyyen` bu derin bir tutku.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet