Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tatlısı
Çıtır Kadayıflı Muhallebi için Malzemeler
5 su bardağu süt
3 corba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Kadayıfı için Malzemeler
250-300 gr kadayıf
1 su bardagi çekilmiş ceviz
3 dolu çorba kaşığı toz şeker
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Nasıl Yapılır
Kadayıfı küçük parçalara ayırın ( donmuş kadayıf olursa daha çabuk parçalanır ) tavaya alın ve kızarana kadar karışrtırın toz şekeri ve cevizi ilave edip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
Sütü,unu,şekeri,iyice karıştırın ocağa alın karıştırarak pişirin, kremanız kaynamaya başlayınca şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın ve kısık ateşte bir kaç dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.
Orta boy borcama önce kadayıfın yarısını yayın üzerine ilk sıcaklığı giden muhallebiyi dökün,soğuması için buzdolabına kaldırın.(kalan çıtır kadayıfı hava almayacak şekilde kapalı bir kapta veya poşette saklayın. )
Servis yapacağınız zaman kalan kadayıfı muhallebinin üzerine yayın ve servis yapın.
Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |