Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Mayıs 2018, 15:26   #1
Çevrimdışı
oMeN Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Samsung, Apple'a tazminat ödeyecek




Teknoloji devleri Apple ile Samsung arasında yıllardır devam eden patent davasında karar açıklandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ABD'de bir mahkeme jürisi, yaklaşık beş gün süren istişarenin ardından, Samsung Electronic Co Ltd'nin , Apple'ın patentli akıllı telefon özelliklerini kopyaladığı için bu şirkete 539 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

BİREBİR TAKLİT DAVASI
Akıllı telefon üretiminde dünyanın en önde giden rakipleri olan Samsung ve Apple arasındaki patent davası 2011 yılından beri sürüyor.

Apple 2011 yılında Samsung'un akıllı telefonlarının ve tabletlerinin, kendi ürünlerinin "birebir" taklidi olduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Mahkeme, Samsung'u 2012 yılında suçlu bulmuş, ancak ödenecek miktara ilişkin anlaşmazlık nedeniyle tazminat konusunda yargılamanın yenilenmesi gerekmişti.


399 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ÖDEMİŞTİ
Samsung bu davadaki patentlerden bazılarını ihlal ettiği için Apple'a daha önce 399 milyon dolar tazminat ödemişti.



alıntı

__________________
Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..






Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver