Dolar ne kadar oldu? (03.10.2018)
Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri üzerindeki olumsuz hava nedeniyle dolar/TL önceki günkü kazançlarının bir kısmını geri verdi. Bu sabah Dolar/TL 6 sınırında seyrediyordu. Dolar/TL beklentilerin oldukça üzerinde sert artış kaydeden enflasyon verisi ardından ilk tepki olarak 6.10 seviyesine kadar yükseldi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bankacılar TCMB’nin sert faiz artışı, ABD ve AB ile ilişkilerin iyileşebileceğine yönelik artan iyimserlik, Yeni Ekonomi Programı’nda makul tahminlerde bulunulması ve ortaya konan yaklaşımın son dönemde TL’ye destek olduğunu belirtiyor.
3 EKİM
Dolar ne kadar oldu?
Dolar/TL 6.0932/6.0976'dan Euro/TL 6.9440/6.9496'dan işlem görüyor.
Öte yandan bireylerin Ağustos ayında yükselen panik döviz talebinin azalmasının da kurdaki gerilemede etkili olduğu belirtiliyor. REUTERS |