Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ekim 2018, 15:31   #1
Çevrimdışı
Sanem
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaşar peyniri ile tost peyniri arasındaki fark nedir?




1 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaşar peyniri ve tost peyniri oldukça benzese de ikisini ayıran farklar var. Tost peynirini gerek renk, gerek tat gerekse koku noktasında kaşar peynirinden ayırmak bir hayli zor. Bu ürünü pazarlama yöntemi olarak böyle sunduklarını düşünsek de işte kaşar peyniri ile aralarında fark...





2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


KAŞAR PEYNİRİ: Çiğ sütün mayalanması ve ardından haşlanarak kalıp haline getirildikten sonra elde edilen bir süt ürünüdür. Keçi, koyun ya da inek sütünden elde etmek mümkün. Bir kilogram kaşar peyniri için hemen hemen 10 kilograma yakın süt kullanılması gerekiyor. Bu demek oluyor ki kaşar peyniri kalsiyum ve protein açısından son derece zengin bir ürün.





3 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




TOST PEYNİRİ: Kaşar peynirine nazaran daha yumuşak ve yağlı bir üründür. Yani tost malzemesi olarak daha uygun bir hale getirilmiştir. Tost peyniri denilen şey eritme peynirine verilen bir diğer isimdir. Tost peynirini tanımlar ve tanırken aslında eritme peynirinden bahsetmemiz gerekir.





4 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Eritme peyniri sert ya da çok yumuşak olmayan peynirlerin ısısal işlem ve eritici tuzlar kullanarak eritilmesiyle hazırlanır. Gördüğünüz gibi kaşar peynirinden tamamiyle farklıdır. Tost peynirini kaşar peyniri diye alıyorsanız bundan sonra bu bilinçle hareket edebilirsiniz. Konu burada hangisinin daha sağlıklı ya da sağlıksız değil elbette. Konumuz buradaki ayrımı net bir şekilde ortaya koyabilmek.







5 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Edinilen bilgilere göre eritilme peynirin yapımında ikinci sınıf peynirler değerlendiriliyor. Bu peynirlerin protein değerini artırmak için süt proteini, soya proteini ve bitkisel yağlar ilave ediliyor. Üretim sürecinde kusurlu peynirler, normal peynirler kullanabiliyor.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan