Kestaneli pasta tarifi
Kestaneli pasta tarifi
Perihan Nuhoğlu Gencel’in tarifi…
Malzemeler (4-5 kişilik)
300 ml. süt (1+1/4 su bardağı)
Yarım su bardağı toz şeker (115 gr.)
2 adet yumurta sarısı ve beyazı ayrı ve oda sıcaklığında
25 gr. kakao (1/4 su bardağı)
1 çay kaşığı vanilya
Yarım su bardağı pudra şekeri (50 gr.elenmiş)
Süsleme için; kremşanti ve kestane
Yapılışı:
Kestanelerin üzerine bıçakla çizip kaynamış su da 5-6 dakika haşlayın. Ilınınca kabuklarını çıkartın. Yanmaz bir tavada süt ve pudra şekerinin yarısı ile karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir tarafta soğumaya bırakın. Sonra ezerek süzgeçten geçirin. Fırını 180 dereceye ısıtın. Kalan pudra şekeri ve yumurta sarılarını köpüklü oluncaya kadar çırpın. Sonra kakaoyu ve vanilyayı da ekleyin. Ayrı bir yerde yumurta aklarını kar haline getirin. Çırparken pudra şekerini koyun. Kestaneleri, yumurta sarılarını karıştırın. Sonra yumurta aklarını fazla söndürmeden dikkatli bir şekilde karıştın. Karışımı bir büyük pasta kalıbına koyun. Yağlı kâğıtla kapatarak 12–20 dakika pişirin. Fırından alın 10 dakika soğutun. Servis yaparken kremşanti ve kestane ile süsleyin.
Haberturk
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|