Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ekim 2018, 14:33   #1
Çevrimiçi
Beatrice Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Glutensiz siyah fasulyeli çikolatalı kek




Servis:

23*23 kare fırın kabı


Hazırlama süresi:

15 - 20 dakika


Pişirme süresi:

20 -25 dakika


Malzemeler:

200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle:

350 gr siyah fasulye, haşlanmış ölçü

Yarım su bardağı su

4 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

2 yumurta

4 çorba kaşığı bal

4 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 tutam tuz

Yarım su bardağı + 1 çorba kaşığı damla çikolata

Yarım su bardağı ceviz içi

Yarım su bardağı dondurulmuş vişne, çekirdekleri çıkarılıp her biri ikiye bölünmüş


Piştikten sonra üzerine:

Arzunuza göre hindistan cevizi rendesi, vişne taneleri veya ceviz içi ile süsleyebilirsiniz

Yapılışı:

Siyah fasulye, su ve hindistan cevizi yağını blender'da 2-3 dakika çekin.
Yumurtaları ve balı fasulyeli karışıma ekleyip blender'ı kademeli olarak 2 dakika kadar daha çalıştırın (bu aşamada fasulyeler tamamen püre haline gelecektir).
Kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu harmanlayıp karışıma ilave edin. Blender'da hepsini birlikte homojen bir kıvam alana kadar bir kez daha çekin.
En son çikolata, iri parçalara ayrılmış ceviz içi ve vişneleri ekleyip spatula ile karıştırdıktan sonra fırın kağıdı ile kaplanmış kalıba dökerek üzerini düzeltin. 1 çorba kaşığı damla çikolatayı üzerine serpiştirin.
10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerinde çatlaklar oluşana kadar pişirin (fırın sıcaklıkları markalara göre farklılık gösterdiğinden kek pişirdiğiniz sıcaklığı kullanın).
Ilındıktan sonra üzerine arzunuza göre hindistan cevizi rendesi serpip dilimlere ayırın. Vişne taneleri veya ceviz içleriyle süsleyin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan