Gato Pasta Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
6 Adet Yumurta Sarısı
12 Porsiyonluk Çikolatalı Pandispanya
6 Çorba Kaşığı Su
400 Gram Kıyılmış Çam Fıstığı İçi
350 Gram oda sıcaklığına getirilmiş Margarin
250 Gram Toz Şeker (Yaklaşık 11 Su Bardağı)
200 Gram Rendelenmiş Kuvertür veya Bitter Çikolata
200 Gram Taze Mevsim Meyvesi (Süslemek İçin)
Hazırlanışı:
Hazır pandispanyayı bıçakla ortadan iki eşit parçaya bölün. Daha sonra kremayı hazırlamak için tamamen ısıya dayanıklı bir kap içine 6 adet yumurta sarısını, 11 bardak toz şekeri, 6 çorba kaşığı suyu ilave edin. Bu kabı içinde su olan farklı büyüklükteki sıcak suyla dolu başka bir kabın içine oturtun. Küçük kaptaki karışımınızı tel çırpıcıyla koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Krema haline gelen kaptaki karışımı sıcak su dolu kabın içerisinden alın. Karışımınızı soğuyuncaya kadar tekrar çırpmaya devam edin. Krema halinde soğuyan karışımınıza ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığına getirilmiş olan margarinlerinizi ilave edin. Bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Bu karışıma rendelenmiş kuvertür veya bitter çikolatayı boşaltın. Krema ve çikolatalı karışımı pandispanyanın üzerine yanlarına ve ortasına mutfak ıspatulasıyla iyice dolgun şekilde gezdirerek sürün. Pastanın her yerine kıyılmış çamfıstığını serpiştirin. Kalan kremayı bir sıkma torbasına doldurarak pastanın üst kısımlarına küçük süsler olacak şekilde sıkın. En üstüne rendelenmiş beyaz çikolata serpin. Taze mevsim meyveleri yerleştirin. Pastanızı geniş ve düz bir cam tabakta servis edebilir ve keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
__________________ ''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de'' Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|