|
CanDostu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Gördüğüm kadarıyla arkadaş, bir yaratıcının varlığını inkar etmemiş. İslam dinini inkar etmiş. Yaratıcının varlığını inkar etmeyip İslam dinini veya başka diğer dinleri kabul etmeyenler var. Yani arkadaş deist veya agnostik olabilir. Bu durumda sizin sorunuz arkadaşa göre anlamsız oluyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çünkü İslam'ı inkar etti diye yaratıcıyı inkar etmemiş oluyor.
Bu arada siz ve dünyadaki yöneticileri gibi insanlar sayesinde İslam dinide dahil olmak üzere tüm dinlerden uzaklaşıp desitliğe yönelen insanlar hazımsanmayacak kadar fazla.
Korkutarak inanca teşvik etmek olmaz. Üstelik bizim dinimiz hoş görüye dayalı bir dindir.
|
İslamı inkar etmek zaten yaratıcıyı inkarı etmek olmuyor mu? deist olduğunu farz edersek zaten bende deistlere göre bir soru yönlendirdim.İnsanın doğadaki varoluşu gibi nasıl oluşmuştur.Evrende geçen olanüstü olaylar insanların müdahalesi olmadan gerçekleşen bu durumlar neye dayanmaktadır.Agnostizm'e inandığını varsayarsak ; Bize göre Allah onlara göre; Tanrı’nın var olduğunun bilinmesinin ya da kanıtlanmasının imkânsız olduğunu düşünmek neye göre olmalı ? bizler Allah'ın birliğinden haberdar değilmiyiz bu bağlamda ? ve İslam dini son din değilmidir.Kur'an'ı tüm bütünüyle ele almak gerekmiyor mu ? işime gelen ayeti alayım işime gelmeyeni almayayım diye bir düşünce söz konusu olabilir mi bir Müslüman için söylüyorum bunu.Bize göre Allah birdir eşi benzeri yoktur.O ki herşeyi yoktan varetti.Bu sebepledir ki daha önceden gönderilmiş olan Kutsal kitaplar sadece kavimlere hitap ederken hepsinin ortak amacı ise; Allah'ın varlığından haberdar olmaktı.Ta ki son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) dünyaya gelince Allah'u teala son peygamber nişaniyesi verdi O'na ve kendisinin bir elçi olduğunu ve O'nada iman etmeyenin banada (Allah'a) iman etmiş sayılmaz dediğini Müslüman diyen kişi bunları bilmek zorundadır ve yani demek şudur ki Allah'a inanıpta diğer bir tabirle Yaratıcıya inanipta Peygamberine inanmamak Müslümanlık vasfını taşımamaktadır.Son olarak Allah hiç bir şekilde diğer dinlerin hükümleriyle değil tüm insanlık adına göndermiş olduğu son Kutsal Kitaba göre yani Kur'an-a göre herkesi yargılayacaktır.Buda demek oluyor ki sormuş olduğum soru doğru bir soru.İnsanlar zaten korkmuş olsaydı bu tür durumlara düşmemek için gece gündüz zaten ibadet ederdi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ve Allah demiyor mu benim Rahmet'im kadar Gazabımdan da korkun diye ve insanları bilgilendirin.Şimdi ben mi korkutmuş oluyorum.Ben güzel ve sonu hüsran ile bitecek olan tüm durumları ele almak zorundayım.Sadece güzelliği ile değil.Birbirimizi kandırmayalım bence bu durumda.Allah kime isterse ona hidayet verir zaten bize düşen vazife belli.Allah herkesi ıslah, hidayete ermesi gereken kişilerede hidayet versin.Bu konuyuda daha fazla uzatmayacağım ben sadece gerekli ikazımı yaptım.İnanan inanır inanmayan inanmaz sonuçta kimsenin göbeği birbirine bağlı değil.Ancak insanlar birbirini uyarmakla mükkelleftir.Hayırlı ifler.