Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Kasım 2018, 17:09   #9
YaRGuCi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: MAİDE SURESİ 33. AYETİ NASIL ANLAMALIYIZ?

CanDostu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu yazdıklarınızdan sonra hem İslam dini hakkında bilginizin eksik olduğunu hem de desit ve agnostik gibi kavramları bilmediğinizi düşünüyorum. İnternetten iki satır öğrenip yazmakla savunmak istediğiniz doğru şeyleri, yazdıklarınızdan dolayı savunmasız hale getiriyorsunuz. Karşınızdaki karşıt görüşteki insanlara malzeme vererek düşündüklerinin doğru olduğu hissi yaratıyorsunuz.

Ben deist ve agnostik olmadığım halde bu yazdıklarınıza karşılık bir deist veya agnostik gibi yazarak sizi mat edebilirim.

Bu tür tartışmalara girmeden önce dinimizi çok iyi bilmeniz, daha sonra tartıştığınız kişilerin konumundaki bilgilere çok iyi hakim olmalısınız.

Şunu da belirteyim, deist ve agnostik hakkında yazdıklarınız yanlış. Kavram karmaşası yaşıyorsunuz. Ateistliği deistlikle, deistliği agnostikle karıştırdığınız gibi agnostikliğide bilmiyorsunuz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Son olarak yaratıcının adını biz Allah, onlar Tanrı diyor demek ne demek? Arab seviciliğini bırakın.

Eminmisiniz
herkes İslama tam manasıyla hakim değil olamazda çünkü İslam kitap gibidir okudukça çok şey öğrenirsin bitir gene baştan oku gene başka şeyler öğrenirsin zaten bir kere orada durun
Fazla uzatmadan sadece kısa bir satırla devam edeyim o zaman

Deist nedir ? : Deizm tek Tanrı’ya inanıp ancak hiçbir dini kabul etmeyen görüştür. Deizm de her şeyi başlatan, evreni bir saat gibi kuran bir Tanrı inancı vardır. Ancak bu Tanrı şimdiki zamana karışmaz, kişisel değildir ve asla vahiy aracılığıyla bir din oluşturmamış ya da insanlığa hitap etmemiştir.

Agnostisizm Nedir ? : Tanrı’nın var olduğunun bilinmesinin ya da kanıtlanmasının imkânsız olduğu görüşüdür.

Peki benim yöneltmiş olduğum sorular bilime dayalı sorular değilmiydi
nelerdi bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim
ve bize göre Allah'ın varlığı varmıdır evet vardır buda bir diğer sorunuzun cevabı.Bence kelime ve anlama hazinenizi genişletmek için biraz daha ayrıntılara dikkat etmenizi tavsiye ederim
Bu konuda ben sizin bilginizin eksik ve dar düşündüğünüzü düşünüyorum.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan