ÇİKOLATALI KURABİYE
240 gr çikolata
4 çorba kaşığı tereyağ
2/3 bardak un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
2 büyük yumurta
3/4 bardak şeker
1 çay kaşığı vanilya şekeri
150 g çikolata parçaları Yapılışı:
Fırını 180 ° C'ye önceden ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara kesin. Şeker, yumurta ve vanilya şekerini çırpın. (yaklaşık 4 dakika) Benmari usulü ya da mikrodalga fırında 240 gramlık çikolatayı eritin. Karışıma çikolata ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Karışıma ekleyin ve karıştırın. Kalan çikolatayı ilave edin. 12-15 dakika pişirin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
alinti |