Cevap: Hangi balık nasıl tüketilmeli?
Herkezin damak tadı farklidir mutlaka ancak ben hemen hemen her balik turunu her sekilde denedigim icin yukaridakilerden sadece çupra icin pisirme yontemine katiliyorum . O uzmanlar kusura bakmasin hamsi tavada guzeldir, uskumru herzaman izgarada iyidir ki bu istanbulda balik ekmekte en cok giden baliktir. Lufere hic bir lafim yok denizin sultani ama yinede mangalda guzel. Ayrica bu mevsimde yenebilecek levrek, palamut, torik, mercan, izmarit, çinekop ve kısmende tavuk eti gibi olan mezgittir. Çorba için ise yine bu mevsimde kırlangıc baligidir, tabi birde zehirli dikenlerini ayiklayabiliyorsaniz iskorpit. Bunu teorik olarak yazan uzmanlar gelsin pratik olarak ben onlara uygulayacagim. Afiyet olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |