Ah hayır sizde beni yanlış anlamayın lütfen. Bir şeyler bilen insanlarla konuşmaktan keyf alıyorum. Özellikle bu nedenle konuşmak istedim.
ilk yahudi toprağının varlığı yine ingilizlerin konsolosluk topraklarını siyonist federasyona teslim etmesiyle oldu. Daha geriye gidecek olursak İngiliz dışişleri bakanı rostchilde bir mektupla filistin topraklarının musevi dinine bağlı yahudilerin en doğal hakkı olduğunu belirtmişti. Yani yine yeniliyorum evet dünyanın en zengin aileleri arasında yahudiler var ama bu zenginliğin sebebi ingilizler. Hitleri oluşturup zengin yahudilerin maddi açıdan desteklemesini bile ingilizler istemişti. Çünkü israil toprağını doldurmak gerekiyordu. Velhasıl israil devletinin (sizin deyiminizle) büyüklüğü ingiltereden geliyor. Arkasındaki devletler derken bunu kastetmiştim. Arkasında ingiltere ve ab ülkeleri olmadan israil bir hiç.
Not: israili sevdiğiniz veya sevmediğiniz konusunu açıklamanız bile beni üzdü. Zira sevmek şahsi bir duygudur ve bence hiç kimse bir başkasının bu duygusuna karışamaz hatta dil de uzatamaz. Kısacası sevedebilirsiniz bununla yargılayacak en son kişi dahi değilim.