Pancarlı kuru fasulye humusu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kuru fasulye yemeği yapmak için basınçlı tencerede haşladığım fasulyeler, tencerenin kapağını açtığımda neredeyse ezilme kıvamına gelmişti. Ziyan etmemek için "Nasıl olsa bir şekilde değerlendiririm" diye kilitli poşetlerde buzlukta saklamıştım.
Geçenlerde yaptığımız kurabiye ev atölyesi için misafirlerimize ikramlık neler hazırlayabilirim diye planlama yaparken buzluktaki ezilmiş fasulyelerle -daha önce buradan tarifini paylaştığım pancar turşusundan da kullanarak- bir deneme yapmaya karar verdim. Tadı çok güzeldi ama üzerini iştah açıcı hale getirmek için süslemek gerekliydi.
Humusu servis tabağına yerleştirdikten sonra spontane vaziyette turp ve maydanoz saplarıyla çiçek demeti yaptım ve tam da arzu ettiğim hale geldi. Önce göze, sonra mideye hitap etmeli daima, değil mi?
Kremamsı dokusu ve pancar turşusunun ferahlığıyla herkesin beğenisini alan, sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz humusu deneyin derim. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
alıntı
__________________ I suffered, I learned, I changed.. |