SİYEZ BUĞDAYI UNUNDAN EKMEK
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Siyez Unu Ekmeği
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya (10gr)
7,5 su bardağı siyez unu
Hazırlanışı;
Sütünüzü hafif ılıtın, mayanızı içerisine koyup karıştırıp mayayı eritin. Üzerine su, zeytinyağı ve şekeri ekleyip karıştırın. Un ile tuzu karıştırın. Yavaş yavaş sıvı karışıma un tuz karışımını ilave edip hafif yumuşak güzel bir hamur elde edin. Bir kaba koyup üzerini hava almayacak şekilde streçleyin ve 3 saat kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra ekmeği bir tur daha yoğurup şeklini verin. Yağlı kağıdın üzerinde üzerini nemli bir bez ile örtüp 1saat kadar daha ikinci kez mayalanmaya bırakın. Mayalanan ekmeğinizi fırına atmadan önce keskin bir bıçak veya temiz bir jilet ile çizerek şekil verebilirsiniz. Ardından 180 derecede 50 dakika pişirin. Fırından çıkan ekmeğinizi mümkünse bir telin üzerinde dinlendirin. Isısı ılıdıktan sonra dilimleyerek afiyetle yiyin.
alıntı
__________________ I suffered, I learned, I changed.. |