FIRIN AĞZI
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Fırın ağzı tarifi için malzemeler
1 kg kuzu pirzola
10 adet sivri biber
10 adet domates
2 baş sarımsak
150 g kuyruk yağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz Fırın ağzı Nasıl Yapılır
Domatesleri ve biberleri iri iri doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp ikiye bölün.
Pirzolaları tepsiye alın, üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağını döküp karıştırın ve tepsiye dizin. Biber ve sarımsakları tepsiye serpiştirin. Etlerin üzerini domates dilimleriyle kaplayın. Domateslerin üzerine ince doğranmış kuyruk yağı ve tuz serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |