Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Nisan 2019, 20:58   #1
Çevrimdışı
NerqiS
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kestaneli Dana Güveç




MALZEMELER

400 gram dana kuşbaşı
5-6 adet kestane şekeri
8-10 adet arpacık soğan
10 diş sarmısak
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
3 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
5-6 adet sivri biber
2 adet havuç
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı su
30 gram margarin
2 dal maydanoz, tuz


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


YAPILIŞI

Soğan ve sarmısakları soyun. Sarmısak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın. Eti kasedeki karışıma ilave edip, üzerini streç filmle kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri doğrayın. Havuçları temizleyip dilimleyin. Eti güvece alın. Biber, havuç, nar ekşisi ve suyu üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Margarini küp doğrayıp serpiştirin. Üzerini alüminyum folyo ile örtüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu
çıkarıp kestane şekerini ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Alıntı

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver