Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kallili köfte tarifi için malzemeler
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
100 gr kıyma(2 kere çekilmiş dana koyun eti karışımı)
2 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı sıvıyağ
İç malzeme
100 gr koyun kıyması
1 tatlı kaşığı tarçın
2 diş karanfil
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Tuz
Tarhana çorbası için
3 çorba kaşığı tarhana
2 su bardağı su
Tuz
Kallili köfte Nasıl Yapılır
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.
Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Bulgurun üzerine sıcak su döküp suyunu tamamen çekene kadar bekletin. Bulguru geniş bir tepsiye alın. Domates ve biber salçaları, tuz, sarımsak, pulbiber ve soğanın yarısını ilave edip yoğurun. 2 kere çekilmiş kıymayı azar azar bulgura yedirerek yoğurun. Yumurta ve nişastayı ekleyip tekrar yoğurun.
Karanfilleri havanda ezin. Tavada sıvıyağı kızdırıp koyun kıymasını kavurun. Ceviz, tuz, karanfil ve tarçını ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın.
Bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yassılaştırın. Ortalarına birer çay kaşığı iç malzeme yerleştirip tekrar yuvarlayın.
Tarhanayı ıslatıp 15 dakika beklettikten sonra tencereye alın. 2 bardak su ve tuz ilave ederek 10 dakika kaynatın. Köfteleri ekleyip 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
lezzet.com