Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Nisan 2019, 17:25   #1
Çevrimdışı
Zeytin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taş Kadayıf





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Taş Kadayıf Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

İçi için Malzemeler

2 su bardağı ceviz içi – ince kıyılmış
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tarçın

Şerbeti için Malzemeler

2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
¼ limon suyu

Kızartmak için Malzemeler

Ayçiçek yağı

Hazırlanışı

İç harç için iri kıyılmış ceviz ve tarçını harmanlayın.
Şerbet için bir sos tenceresinde su ve toz şekeri karıştırın ve ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ilave edin ve soğuması için kenara alın.
Hamuru için olan bütün malzemeleri geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Mayalanması için 10 – 15 dakika bekletin.
Bir krep tavasını ısıtın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe alıp düzelterek yayın. Hamurların üzerinde hava kabarcıkları olunca çevirmeden kenara alın. Tüm harcı bu şekilde hazırlayın. Pişen hamurlar tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafına iç harcını koyup çatalla bastırarak kapatın.
Hazırladığınız taş kadayıfları kızgın yağda kızartın.
Kızaran kadayıfları önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbetin içine atın ve 1 – 2 dakika bekletin.
Şerbeti iyice çekince servis edin.


__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet