Sambal oleak soslu tavuk tarifi, nasıl yapılır?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
500 gr tavuk göğsü
3-4 adet defne yaprağı
2 baş soğan
3 diş sarımsak
250 gr Sambal Oleak (Endonezya mutfağının acılı sosu)
Yapılışı:
Tavaya bir miktar zeytinyağı koyup ısıtıyoruz. Üzerine tavukgöğsünü koyup hafifçe kızartıyoruz. Kızaran tavukgöğsünü çıkartıp aynı tavaya rendelenmiş sarımsak ve soğanları koyup kavuruyoruz. Ardından ince ince ayırdığımız tavukgöğsünü de üzerine ekliyoruz. 250 gr sambalı da ilave ettikten sonra defne yapraklarını koyup üzerine yarım su bardağı su ilave edip 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
__________________ Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum... |