Pazılı kuzu sırtı dolması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Pazılı kuzu sırtı dolması tarifi için malzemeler
*4 adet tek kalem kuzu sırtı filetosu
*300 g pazı
*3 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz
*Karabiber Pazılı kuzu sırtı dolması Nasıl Yapılır
Pazı yapraklarını içinde gizleyen nefis pazılı kuzu sırtı dolması geleneksel lezzetlerimizin başında geliyor.
Kuzu filetosunu bir bıçak yardımı ile ortasından delin. Pazıları tereyağında sote edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sote ettiğiniz pazıları kuzu filetosunun içine doldurun. Tavada her iki tarafını pişirip bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika daha pişirin.
Kuzu filetoları, uzun şeritler halinde kesin. Servis tabağına kuzu filetoları yerleştirip servis yapın. Tarçın ve kakule kuzuya Arap, kırmızıbiber ve kimyon Macar, bal, Worchester sosu ise İngiliz tadı katar. İskandinav usulünde kuzu dereotu ya da frenk üzümü ile pişirilir. Çin mutfağına uygun olsun isterseniz, kuzuyu soya ya da hoisin sosu veya zencefil ile tatlandırabilirsiniz.
__________________ Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|