Baharatlı armut suyu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şurubu için
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
25 g karanfil
3 dal taze biberiye
1 su bardağı soda Püresi için
2 armut
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı taze biberiye Baharatlı armut suyu hazırlanışı
*Şurubu için şeker, su, karanfil ve biberiye yapraklarını bir sos tenceresine alın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp oda sıcaklığında soğuması için bekletin.
*Armutların kabuklarını soyup küp doğrayın. Armutlar, limon suyu ve taze biberiyeyi blender yardımıyla püre haline getirin.
*Şerbeti, armut püresine ekleyip karıştırın. Üzerine sodayı ilave edin ve servis bardaklarına paylaştırıp bekletmeden servis yapın.
__________________ ~ P .İ .R ~ |